fredag 8 april 2011

Talangjakt och Benny Goodman

Fredagskväll i stugan. Vi har jobbat i två dagar med att lägga nytt golv i köket. Det har blivit sena middagar, men nu är vi i stort sett färdiga. Maken lagade middagen, saltkokt sejrygg på norskt vis med bacon, pressad potatis och skirat smör. Det blev sent, eftersom vi ville ta en bastu innan maten, som serverades framför TV:n, eftersom köket fortfarande inte var serveringsbart. Det var Talangjakt i 4:an. Ganska kul faktiskt. Lite annorlunda än det ensidiga Idol och Melodifestivalen.

Det finns bara en sak som är bra med reklam-TV: man hinner göra lite annat också. I pauserna hann jag diska och fixa våfflor med spanska jordgubbar (10 kr medlemspris på COOP) i sockerlag. Sedan började Parlamentet, men det blev för mycket, så jag stängde av TV:n och bad maken plocka fram en skiva ur vårt gamla LP-sortiment att avnjuta tillsammans med våfflorna.

Den första han fick fram, rent slumpmässigt, var en Benny Goodman-skiva. Det var en händelse, som såg ut som en tanke. Jag skrev ju om vår vän Åke Johansson i förra inlägget. Vad passade bättre än en riktig jazzskiva. Inte så mycket piano, men ändå. Klarinett är ett av mina absoluta favoritinstrument. Det är ett så variabelt instrument. Den musikaliske sonen lärde sig spela detta smeksamma instrument en gång i tiden. När jag fyllde 50, överraskade han mig med att spela "As time goes by", så modershjärtat svämmade över.

Ett fint avslut på ett par hektiska dagar. Men köket blir fint och nu har vi bestämt att vi ska göra det ännu finare med nya tapeter och pärlspont. Så det så. Och nu spelar Benny "Anything for you". Kan det bli bättre!?

2 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Fredagskväll med Benny Goodman det kan inte bli bättre.Innan middagen spelade vi skivor med Putte Wickman och några andra gamla skivor. Hoppas den gamla skivspelaraen håller så vi kan spela gamla skivor.
Vi har också tittat på Talangjakten och en stund på Parlamentet som var direkt tråkigt. Vi tittade stället på inspelat programm med Skavlan och nu sitter sambon och tittar på golf och jag sitter vid datorn en stund.
Måste väl tala om att vi också köpt jordgubbar på Coop för 10 kr asken. De var lite sura men med 2 msk cointreau smakade de riktigt gott.
Kvällen är snart slut och hoppas att vi får uppleva en fin lördag.
Ha det bra.
Kram Viola

Skogsviola sa...

Vi köpte faktiskt en ny skivspelare härom året, där vi kan spela både cd, kassetter och LP och den fungerar riktigt bra. Jag tror på en ny renässans för de gamla vinylskivorna.