måndag 25 april 2011

Värme och matnyttigt


Visst är det underbart att kunna hämta ätbara saker ur sin egen täppa! Det första som händer i den vägen varje år, är att klippa en näve av den nya gräslöken. Den doftar allra starkast just när den är nyutsprungen!
Idag, annandag påsk, sitter jag denna soliga morgon och skriver lite om vad som hände igår. SMHI förkunnade att sommaren kommit till Västra Götaland! Dygnstemperatur över tio grader fem dygn i sträck! Allting brister ut på en gång! Och det sjuder av nytt liv över allt. Flugsnapparen har kommit och ställer till oreda bland holkarna. Vi tyckte det var lite synd om två svartmesar, som idkat kärlekslek i och kring holken närmast bastun! Visst skulle flugsnapparen vara där och härja. Vi får se om svartmesarna återkommer, det hade varit kul att följa dom, men sådant sker i naturen och det är ingenting vi människor ska eller kan ingripa i.

Dottern blev något störd i doppet efter bastun, eftersom det sam omkring tre snokar runt bryggan. Men snokar ska man vara rädd om, har jag hört. De bringar lycka till gårdsfolket!

Ja, livet är underbart och naturens kretslopp kan man lita på. Tarzetterna, som jag hade i en kruka förra våren och sedan, efter blomningen stoppade ner i gräsmattan kommer åter nu och blommar rikligen.

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Egen täppa är guld värd. Jag odlar gräslök på balkongen. Den som finns att köpa i handeln smakar ingenting. I morgon ska vi åka ut till landet och se hur långt nässlorna kommit. Min Polar står i en skogsglänta och det finns åkrar på två sidor. Där odlas ekologiskt. I diket intill växer nässlor som nog också är ekologiska. Vi älskar nässelsoppa.
Det ska bli intressant att se om holkarna blivit bebodda.
Ännu en härlig dag. Är inte överens var vi skall göra idag. Tror att jag ger mig, bara vi kommer ut i naturen.
Ha en fortsatt fin vecka.
Kram Viola


vi älskar nässelsoppa