onsdag 20 april 2011

Vi firar...

... vårdagen den 20 april, VÅR DAG. Denna dag träffades vi, maken och jag, 1963 för osannolika 48 år sedan. Vi föll för varandra och har hållit ihop sedan dess. Jag var 21, han nästan 28. Jag tyckte han var "gammal". Men han blev mitt livs kärlek.

Så vi firar 20 april mer än bröllopsdagen den 27 augusti. 20 april var ju förutsättningen för alltsammans - hela livet, faktiskt.

Nu har vi suttit i vår uppvärmda "pensionnärskuvös" vid stugväggen, medan solen sänker sig i väster och sjön stillnar blank och klar. Vi har ätit en god middag, som vanligt. Avokado med löjrom och rosa bubbel till. Sedan grillade spett och potatisknyten och ett gott toscanavin.

Nu har vi dragit oss in i stugan, tänt brasa, ute svalnar vårnatten, våra inhysta hundar slumrar efter dagens äventyr. Och vi mår så gott!

1 kommentar:

Kristina sa...

Låter härligt! Själva firar vi trettondagsafton varje månad! Det var den trettonde vi blev ett par. Men oftast stannar det med att vi säger grattis till varandra men lite då och då kan vi fira med gott vin och lite mat. Ha en fortsatt trevlig kväll. Och om ni har någon dag ledig i påsk kanske ni vill komma till vår stuga och ta ett glas vin eller två.??/Kristina