söndag 17 februari 2013

En fredagskväll på tu man hand


I fredags var det en sådan där dag, som det blir ibland. Man ids liksom inte. Inte gå ut, inte laga mat, bara vegetera. Ja, och så är det ju det här med skidåkning på TV. Lämplig sysselsättning, titta på när andra anstränger sig. Men mat ska man ju i alla fall ha. Coop-kontot sinar, pensionen går inte in förrän om några dagar. Den stora frågan blir: "Har vi nåt' hemma?"

Det blev till att botanisera i skåpen. Som tur var hade vi haft gäster tidigare i veckan, så det fanns lite över både till för- och efterrätt. Och i frysen hade vi en påse med de sista kotletterna från det fina lammet vi köpte av Fredrik och Petra på Hjortedal. Lite vitt vin fanns kvar i en box och våra gäster hade förärat oss en riktigt god italienare, som skulle passa bra till lammkotletterna.

Så jag dukade med rosa duk och fina buketten vi fick från dottern, tände ljus och gjorde det mysigt i största allmänhet. Och menyn blev så här:

 

Förrätt

Tre munsbitar med tapenade, laxröra och sikrom med smetana
 

Varmrätt

Chevregratinerade lammkotletter med sallad och små potatisgratänger
 

Dessert

Tre sorters hemlagad glass med choklad- och mandelkaka
 
 

Här lägger maken sista handen vid lammkotletterna, innan de skall in i ugnen. Och det blev en riktigt mysig fredagskväll.

Inga kommentarer: