måndag 4 februari 2013

Promenad och semlor


Vi tog en promenad i det för dagen mycket behagliga vintervädret. Det var igår. Ett par grader kallt, ingen snö, rent och torrt på gatorna. Gick ner till Druvefors för att se hur långt bygget av Borås första riktiga höghus, 21 våningar, har kommit. Bygget hade dock inte kommit över marknivå än, så det var inte mycket att titta på. Men det var skönt att komma ut en sväng. Maken föreslog att vi skulle ta oss förbi Lulus och köpa semlor till söndagskaffet. Numera är vi sparsamma med dessa läckerheter, men en gång per säsong ska det åtminstone bli. Enligt Borås Tidnings testpanel har Lulus de bästa semlorna i år. Dessutom öppet på söndagsförmiddagar.

Semlorna var fina, mycket mandelmassa med rätt konsistens, vilket är det viktigaste för min del. Emil Jönsson och Teodor Pettersson blev tvåa i sprintstafetten i Sotji (hur det nu stavas) och Norge med Petter Northug blev bara femma. Sen blev det god middag med ossobucco på kalvlägg, som sonen lämnat i frysen efter senaste besöket hos oss. Och så risotto förstås. En skön söndag.

Nu är det måndag morgon och det snöar igen. Vintern är inte över, vi har den statistiskt sett kallaste och snörikaste månaden att ta oss igenom. Och nu ska jag snart vandra ut i snöyran och ta mig till sjukgymnasten.

5 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Semlor - vad sugen jag blir. Vi brukar också bara köpa semlor någon gång under säsongen.
ICA Kuriren hade nu recept på semlor. Jag kanske skulle baka?? Men vad hjälper det att ha semlor i frysen om man inte har grädde hemma.
Vi har haft en fin helg med mycket sol men idag är det grått och trist.
Det kommer lite snö. Skönt att det blir ett vitt lager uppe på allt det grådaskiga.
Ha en fin och bra vecka.
Keam Viola

Erika G sa...

Semmelpremiär har jag ännu inte begått, 2013. Ingen annan i familjen är så begiven på det och jag själv kan snart inte knäppa jeansen, så det det får dröja.

Här är det sol i dag och jag ska strax äta lunch. Sedan blir det fördjupning i fackböcker kring hur man ökar samarbetet mellan lärare i klassrummen. En varm kram till dig!

messan sa...

Smaskade på semlor i går....gud ¨å gott det var.
Idag blev det lunchträning :).
Kramen

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Semlor: I min barndom hette det fettidsdagsbullar. Marsipan fanns inte på kartan. Då åt man den med varm mjölk och kanel. På fettidsdagen var det skollov men det blev tillsagt att man skulle ut och åka skidor. (Exklusivt för en norrbottning, ha ha!) Mor lagade renkok: kokt renkött, blodpalt, renkorv och det bästa av allt märgben. Far hämtade in huggkubben ställde den mitt på köksgolvet och klöv benen med hjälp av yxa och kniv. Se, det blev en riktig fettidsdagsfest.

Maken