lördag 20 mars 2010

Grundlurade......

..... kände vi oss, maken och jag, när vi igår hörde nyheten om de livstidsinstängda lammen. Här har vi gått och propagerat för lammkött såsom varande det mest naturliga, godaste och ekologiskt rätta köttet från djur, som går ute och betar naturligt gräs och sly och samtidigt håller ängar och hagar öppna. Och så får man veta att vissa fårfarmare har hållit sina tackor och lamm inne i flera år. Visst, man kan säga "hur dum får man va?" Det är klart att i den mån det säljs färskt svenskt lammkött till påsk, så kan inte de lammen ha hunnit beta färskt gräs!
Dessutom har det gått ännu längre. Nu visar det sig att farmarna vill kapa svansarna på tackorna för det går inte att hålla dem rena i utrymmen med tre kvadratmeter per tacka med lamm. Och så vill dom föra in en ny ras med lite ull från Sydafrika. Denna ras är behäftad med något slags smitta, vilket gör att man inte kan ta in dom i Sverige, utan embryon från denna ras opereras in i svenska får! Var tar naturligheten vägen?! Hela hanteringen applåderas av jordbruksminister Eskil Erlandsson, som säger att svenska fårfarmare är föregångare på området.
Jag frågar mig, vad är det för fel på fruset kött? Det kan man ju köpa från Nya Zeeland, fraktat med flyg från andra sidan jordklotet. Hellre äter jag fruset kött från normalt uppfödda svenska lamm. Vilken tur i bedrövelsen, att det finns småfarmare, som inte drivs av pengarna framför allt. Men hur länge finns dom kvar? Jag uppmanar till bojkott av färskt svenskt lammkött i påsk och hoppas att många har lite kvar i frysen sen i höstas!

2 kommentarer:

Långa Skuggan sa...

Men Fredriks lamm mår jättebra och kan välja när de vill vara inne och ute. Dom kan ni äta.

Skogsviola sa...

Jag är glad för detta. Hoppas han inte får så många i år, eftersom det verkade vara problem med det.