torsdag 16 december 2010

Glada nyheter!

I dessa dagar, när vi översköljs av hemska nyheter om bombdåd och hot mot fred och frihet, blir jag SÅ glad över den bästa nyheten nu på morgonen. Det är Vetenskapsredaktionen på Sveriges Radio som meddelar följande nyhet:

Små barn mognar fortare och utvecklar sitt intellekt mer om de sjunger ofta!! Är det inte underbart?! Det har en tysk forskare kommit fram till genom att utsätta ungarna för mognadstest när de är fem år. Så enkelt och självklart. Och man kan börja redan när de ligger i magen. Själv minns jag från mina egna graviditeter att jag märkte tydliga reaktioner när jag sjöng för den sparkande klimpen därinne. När han sedan hade kommit ut och jag fortsatte att sjunga samma sånger, blev han påtagligt lugn.

Så alla som kommer i kontakt med småbarn. Uppmuntra dem att sjunga för full hals! Så får du mogna, självständiga och begåvade barn! För att inte tala om hur roligt man har. Och jag tror också att sång och musik tillsammans med andra människor är fredsbevarande. Inte kan man slåss med en som man sjunger tillsammans med!

2 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Visst har sång alltid förenat människorna. Barn älskar att sjunga om vi vuxna låter bli att upplysa dem om att de sjunger hellre än bra. När det nu är vetenskapligt bevisat om sångens påverkan på intellektet kanske stressade föräldrar tänker på att sjunga med barnen när de lagar till middagen. Två flugor i en smäll.
Jag vill inte riktigt erkänna att jag inte kommer ihåg saker. Men det är nog bara att inse att med stigande ålder vill inte hjärnan alltid stå till tjänst. Namn ligger nog långt inne och det tar tid innan det kommer fram.
På tal om sång så skall vi efter lunch åka till Stockholm och lyssna på Malena Ernman. Jag gillar henne - tyvärr varnas det för trafiksvårigheter i kväll.
Överväger att ta tåget - men det kanske inte kommer fram.
Trevligt att läsa här hos dig.
Ha det bra.
Kram Viola

Skogsviola sa...

Jag blir glad av dina kommentarer. Kanske ska ta och sjunga en låt!
Hoppas resan till Sthlm går bra! Båda färdsätten verkar ju lite vanskliga en dag som denna.
Kram tillbaka!
Vendla