måndag 20 december 2010

Jul i bastun

Jag hade inte tänkt skriva om julpynt i år, men så läste jag något i en tidning, som fick mig att tänka till. Det handlade om att många köper nya grejer att smycka sina hem med VARJE ÅR! Jag tänkte att jag är väl väldigt mossig, som nästan aldrig köper något nytt. Det är väl i stort sett om något gammalt går sönder. Nej, jag är en traditionalist och nostalgiker, som nästa blir rörd till tårar av en gammal julbonad, som varit uppe så många gånger att den är alldeles sönderstucken i hörnen.

Så tänkte jag, när jag idag smyckade bastun och tog några bilder, för att riktigt övertyga mig om att det är alldeles rätt för vårt smultronställe.


Min farmors gamla ljusstake.


Ett litet tittskåp i en gammal vinlåda, hemforslad från Beaune för tjugo år sedan.


Jenny Nyströms tomtar och grisar på en bonad, som jag köpte i Kullzéns Tobaks- och Pappershandel i Kalmar någon gång på 70-talet

Sist tog jag en bild på det översnöade fågelbordet, som är livigt befolkat i kylan-


Nu kan julen snart komma!

2 kommentarer:

Eleonora sa...

Tack för din påhälsning hos mig och hjärtligt välkommen tillbaka.

Precis som du månar jag om de gamla julprylarna som jag har. Min dotter har ärvt en delfrån mormor och hon är nästan ändå mer mån om dessa gamla "värdelösa-fulla" sakena.

God Jul önskar jag dig.

Polargrevinnan sa...

Nu är julen över och hoppas den varit så som du ville ha den. Jag är som du, är rädd om gamla saker. Visst finns det nytt glittrande julpynt men jag föredrar halmsakerna och de hemmagjorda korgarna som är lite skamfilade men ger många minnen.
Nu är det gamla året snart slut och jag vill önska dig ett riktigt
GOTT NYTT ÅR.
Kram Viola