måndag 16 mars 2009

Vårstädning


Vi har varit i stugan sedan i torsdags. SMHI lovade fint väder så vi tänkte utnyttja detta för att röja och vårstäda och maken ville såga upp och bära fram de fällda träden. Så vidare värst fint väder blev det väl inte, men lite fick vi gjort i alla fall.
Maken ägnade sig bl.a. åt att rensa och renovera gamla fågelholkar. Satte nytt tak på knipholken och bäddade åt honan så det skulle bli riktigt inbjudande. Knipor gör inte i ordning reden, nappar bara lite dun från sig själva, så man gör en tjänst åt dom genom att lägga in lite torrt gräs eller vad man kan ha till hands.
Några av holkarna var så dåliga så han snickrade några nya som ersättning. Så här fint kan mesarna bo i den lilla eken vid snickarboden.
Det var hög tid att sätta upp holkar. Stannfåglarna är i full gång med spel och jag såg nötväckan ivrigt fara ut och in i samma holk som i fjol.

Själv ägnade jag mig mest åt inomhusarbete. Det fanns lite rester från julen i form av röda dukar och mattor att städa ut. Lite smått röjning i växthus och på altan blev det också idag på morgonen innan vi åkte in till stan.
Så här vårfint blev det i köket med rena gardiner och trasmatta och en kruka pärlhyacinter på köksbordet.


Inga kommentarer: